Cikkek CopyPaste Helyreállító-lemez létrehozása Windows 7 alatt

Helyreállító-lemez létrehozása Windows 7 alatt

H
A helyreállító-lemez előnye, hogy nem kell a teljes Windows telepítőlemeznek a birtokunkban lennie egy esetleges rendszerjavításhoz vagy biztonsági mentések visszaállításához. A lemez helyreállító opciókat biztosít, amelyek között több eszköz is segít minket, hogy helyreállíthassuk Windows rendszerünket egy esetleges súlyos hiba után. Az elérhető segédeszközök a következők: Startup Repair (indítás javítása), System Restore (rendszervisszaállítás), System Image Recovery (rendszerkép-visszaállító), Windows Memory Diagnostic (memóriamodul ellenőrző), Command Prompt (parancssor).A lista nagyon hasonlít a Windows Vista helyreállító funkcióihoz, annyi különbséggel, hogy a Complete PC visszaállítást rendszerkép-visszaállításra módosították.
Egy helyreállító-lemez készítése olyan egyszerű, mint kiírni egy DVD-t Windows 7-ben vagy Vistában. A következő sorok elolvasása után már indíthatjuk is a varázslót.
Gépeljük be a system repair disc kifejezést a Start menü keresőjébe, és nyomjunk Entert. Alternatívaként létrehozhatjuk a helyreállító-lemezt a Vezérlőpult Backup and Restore Centerben is.
Ha jelszót kér az UAC, írjuk be a rendszergazdai jelszót és nyomjunk egy Entert.
A varázsló ablakában válasszuk ki az optikai meghajtót (ha egynél több van), helyezzünk be egy üres DVD-t és a folytatáshoz kattintsunk a Create diskre.

Érdemes a lemezt a számítógép mellett tárolni, notebook esetén például annak táskájában, hogy mindig kéznél legyen, amikor szükség van rá.
 Hozzászólások   

Hozzászólás hozzáadása

Megosztás panel

Megosztás:
URL:
BBcode:
HTML:
Like:

A fejezet kategóriái

CopyPaste [26]
Másolt anyagok.
Blogok [3]

Facebook

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ma ők jártak itt:

Legújabb tagunk:
gazdagd526
Ő 2021.10.19 Kedd-kor regisztrált
Üdvözöljük!
Felhasználók száma: 7044

Szavazás

Milyen játékszervert indítsunk?

Reklám