Cikkek CopyPaste Letölthető a vadiúj külsejű Firefox 4 első bétája

Letölthető a vadiúj külsejű Firefox 4 első bétája

A Mozilla kedden letölthetővé tette honlapjáról népszerű nyílt forrású böngészőszoftvere következő verziójának első béta változatát. A Firefox 4 Beta 1 már a korábbi előzetesekben megjelent vadiúj felhasználói felülettel érkezik, amely minden korábbinál több helyet ad a tartalomnak a böngészőablakon belül, és jobban integrálódik a Windows beépített alkalmazásai közé is.Az új felület például gyakorlatilag teljesen eltünteti a klasszikus menüsort, amit egyetlen kis - a böngészőablak bal felső sarkában megjelenő - gomb mögé rejt el, de az egyes böngészőlapok füleit is a korábbiaknál kisebb helyen jeleníti meg. A kedvencek sáv szintén száműzésre kerül alapbeállításokban az ablakból egy a címsáv melletti helytakarékos gomb mögé.

Ezen kívül a Firefox 4 az első Mozilla-böngésző, amely teljes mértékben kihasználja a Vista-ban bemutatott Aero felület újításait, és a Windows beépített alkalmazásaira jobban hasonlító, a tartalmi területen kívül átlátszó ablakban jelenik meg a felhasználók számára. A fejlesztők egyébként jelentős mértékben módosították a sokfunkciós Awesamebar működését is - amely immár a fülek közötti váltásra is haszálható -, és a dialógusablakok nagy részét is száműzték már a böngészőből, amely például a beállítások megváltoztatását vagy a bővítmények kezelését lehetővé tevő paneleket immár magán a tartalmi területen jeleníti meg, így egységesítve a szoftver kommunikációját a felhasználókkal.

A Mozilla arra hívja fel a figyelmet, hogy a Firefox 4.0 most kiadott változatában tapasztalható megjelenése és funkciói még koránt sem véglegesek, hiszen azok a bétatesztelés függvényében még tovább változhatnak majd a jövőben. Ennek kapcsán természetesen várják a visszajelzéseket is a felhasználóktól, aminek elősegítésére egyébként szintén egy külön "feedback" gomb is helyet kapott a szoftverben.

A Firefox 4.0 Beta a Mozilla honlapjáról tölthető le. A szoftver végleges változatának megjelenésére - a jelenegi ütemterv szerint - legkorábban késő ősszel lehet majd számítani.

Letöltés: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.htmlHozzászólások   

Hozzászólás hozzáadása

Megosztás panel

Megosztás:
URL:
BBcode:
HTML:
Like:

A fejezet kategóriái

CopyPaste [26]
Másolt anyagok.
Blogok [3]

Facebook

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ma ők jártak itt:

Legújabb tagunk:
gazdagd526
Ő 2021.10.19 Kedd-kor regisztrált
Üdvözöljük!
Felhasználók száma: 7044

Szavazás

Milyen játékszervert indítsunk?

Reklám