Cikkek CopyPaste Pletykák szerint Facebook-klónt indít a Google

Pletykák szerint Facebook-klónt indít a Google

Egyelőre csak meglehetősen bizonytalan pletykák keringenek arról, hogy a keresőcég Google Me néven valóban a Facebookhoz hasonló közösségi oldal beindítását tervezi-e.

Ez a pletyka a Digg hírgyűjtő szájt alapítója, Kevin Rose Twitter-fiókjáról indult útnak. Ott hétfőn Rose azt írta, megbízható forrásból származó értesülései szerint a Google hamarosan Facebook-klón közösségi oldalt indít majd útjára Google Me néven. A bejegyzést később törölte.

Állítólag tényleg fejlesztenek

A pletykákat egyelőre nem kommentálta a Google, ahogy a Facebook szóvívője sem. Ugyanakkor a TechCrunchnak egy webes szakember,  Adam D'Angelo, a Facebook korábbi műszaki igazgatója úgy nyilatkozott, tudomása szerint a Google Me valóban létező projekt, számos fejlesztő dolgozik kifejlesztésén.

D'Angelo úgy tudja, a Google rájött, hogy Zümm/Buzz nevű linkmegosztó szolgáltatása nem hozta meg az elvárt sikert, ezért a Facebook nyomdokain haladva próbálkoznak egy újabb szolgáltatással. A webes szakember szerint a közösségi oldal indítása kiemelt prioritású projektnek számít a keresőcégnél.

Hamvába holt próbálkozások

Az idén beindított Google Buzz bevezetését kínos biztonsági problémák övezték, a Gmailbe integrált tartalommegosztó rendszer ugyanis sokszor a felhasználók számos nem nyilvános adatát is megosztotta idegenekkel.  Statisztikák szerint a rendszerébe kerülő tartalmak jelentős többsége automatizált formában kerül az oldalra, azaz például valaki a Twitterre, Facebookra küldött bejegyzéseivel szinkronizálja a Buzzt is, de különállóan semmit nem ír az oldalra.

Jóval a Buzz startja előtt, még 2004-ben indította be az Orkut nevű közösségi szájtot a Google, amely egyik munkatársának hobbiprojektjéből nőtte ki magát. A magyar iWiW startja után két évvel beindított Orkut kezdetben meghívásos rendszerben működött, mostanában azonban bárki feliratkozhat rá. Hazánkban rövid ideig örvendett népszerűségnek, mostanra alig lép be valaki a regisztráltak közül - meglepő módon viszont Brazíliában és Indiában a jócskán elavult kezelőfelülettel rendelkező szolgáltatás a mai napig népszerű.
Hozzászólások   

Hozzászólás hozzáadása

Megosztás panel

Megosztás:
URL:
BBcode:
HTML:
Like:

A fejezet kategóriái

CopyPaste [26]
Másolt anyagok.
Blogok [3]

Facebook

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ma ők jártak itt:

Legújabb tagunk:
gazdagd526
Ő 2021.10.19 Kedd-kor regisztrált
Üdvözöljük!
Felhasználók száma: 7044

Szavazás

Hogy tetszik az új design?

Reklám