Cikkek CopyPaste Windows 7 indítása gyorsabban

Windows 7 indítása gyorsabban

A Windows 7 számos új képességgel rendelkezik, melyek hatékonyabban használják a rendszer erőforrásait ezáltal gyorsabb az indulás és a rendszerműködés is. Sajnos azonban nem minden beállítás van a lehető legjobban konfigurálva alapértelmezés szerint, melynek kompatibilitási okai vannak. Akinek egynél több maggal vagy processzorral rendelkező gépe van, annak a következő tipp segíthet, hogy gyorsabban boot-oljon gépe.1. Kattintsunk a Start menüre és az ottani kereső/indító mezőbe gépeljük be a már jól ismert msconfig parancsot. (ha az UAC közbe szólna, mivel még mindig nem kapcsoltuk ki akkor kattintsunk a folytatásra.)
2. Ezt követően megjelenik az MSConfig nevű kis segédprogram ahol a Rendszerindítás(Boot) fülre ott pedig az alapértelmezett operációs rendszer sorára állva kattintsunk a Speciális Beállítások (Advanced Options) ikonra.
3. A megjelenő ablakban a Processzorok száma (Number of Processors) opciót jelöljük be, melyet követően aktív lesz a legördülő menü ahol válasszuk a rendelkezésre álló maximális processzor (mag) számot.
4. Itt érdemes megadni a maximálisan használható memóriát is.
5. Ha kész vagyunk rögzítsük a beállításokat OK gombra kattintva, majd tegyük ugyanezt az MSConfig fő ablakában is. Ezt követően a következő rendszerindításkor már minden rendszererőforrást kihasználva gyorsabb boot idővel indul a Windows 7!


Hozzászólások   

Hozzászólás hozzáadása

Megosztás panel

Megosztás:
URL:
BBcode:
HTML:
Like:

A fejezet kategóriái

CopyPaste [26]
Másolt anyagok.
Blogok [3]

Facebook

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ma ők jártak itt:

Legújabb tagunk:
gazdagd526
Ő 2021.10.19 Kedd-kor regisztrált
Üdvözöljük!
Felhasználók száma: 7044

Szavazás

Hogy tetszik az új design?

Reklám