Kész az Internet Explorer 9!

Kész az Internet Explorer 9!

Microsoft tegnap bejelentette, hogy le lehet tölteni a legújabb végleges verziójú böngészőjét. Az Internet Explorer 9 a korábbiaknál gyorsabb és biztonságosabb böngészést tesz lehetővé, és a szoftver egy évtized óta a legjelentősebb továbbfejlesztését képviseli.

A néhány tesztekből négy esetben a Google Chrome-nál, a Firefox-nál, az Opera-nál és a Safari-nál is gyorsabbnak bizonyult Internet Explorer 9 a felszínen és a mélyén is jelentős újdonságokat kínál. Így pédául a böngésző a korábbiaknál tisztább felhasználói felülettel érkezik, amely különösen nagy helyet hagy a weblapok megjelenítésére, de mellesleg rendkívüli módon egyszerűsíti a fülek rendezését és kezelését is. Ezen kívül Windows 7 alatt az Internet Explorer 9 lehetővé teszi a felhasználó által leggyakrabban látogatott weboldalak "alkalmazássá alakítását" is a tálcára tűzés révén.



Szintén a felhasználók számára közvetlenül észrevehető fejlesztések sorát gazdagítja az új ActiveX-szűrő, valamint a webes nyomkövetésgátló is, amelyek mindannyian nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az IE9 minden idők legbiztonságosabb böngészőjének mondhassa magát. Az új verzió természetesen továbbra is támogatja a már elődeiben bemutatott védett módot és a külön folyamatokba szétválasztott böngészést is, amelyek szintén megnehezítik a hackerek dolgát és növelik a webezés stabilitását is.

A felszín alatti változásokból első helyen a teljesen újraírt Chakra JavaScript-motort érdemes kiemelni, amely a Sunspider benchmark-ban minden más konkurensénél előbb végez, de hasonlóan veri versenytársait a böngésző szintén új hardveresen gyorsított grafikája is. Ugyanakkor a böngésző számos CSS3-as szerkezetet és HTML5-ös elemet is támogat új kiadásában.





Hozzászólás   

Hozzászólás hozzáadása

Megosztás panel

Megosztás:
URL:
BBcode:
HTML:
Like:

Facebook

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ma ők jártak itt:

Legújabb tagunk:
takihal
Ő 2024.04.04 Csütörtök-kor regisztrált
Üdvözöljük!
Felhasználók száma: 7157

Szavazás

Hogy tetszik az új design?

Reklám