Következő Windowsokban nem lesz "kék halál"

Következő Windowsokban nem lesz "kék halál"

A Windows következő kiadásában végleg búcsút inthetünk majd az operációs rendszer egy rettegett - a stabilabb meghajtóprogram és hardverek terjedésével azonban lassan egyébként is feledésbe merülő - sajátosságának, az ún. "kék halál"-nak. A Windows 8 ugyanis a jelek szerint már nem kék, hanem fekete halállal fog elköszönni a felhasználótól egy végzetes rendszerhiba esetén - azaz, kék helyett fekete lesz a háttere a szóban forgó fatális probléma fellépésről értesítő képernyőnek.

Ez a napokban a Windows 8 egy rendkívül friss változatáról felbukkant képernyőmentésekből derül ki, amelyek az új rendszer telepítési folyamata mellett egy ilyen "fekete halál" képernyőt is bemutatnak. A fotók a Windows 8 egy Milestone 3-as - egyébként 797x-es buildszámot viselő - változatáról készültök, és megerősítik azokat a korábbi információkat, amelyek szerint az új operációs rendszer a Windows Phone 7 Metro UI-jához hasonlító, letisztult, egyszerű és blokkos stílust fogja saját felhasználói felületében is átvenni.

Az új "fekete halál" képernyő ugyan kevesebb információt tartalmaz, mint a kék halál - az eltűnt információk azonban az átlagfelhasználók számára amúgy is használhatatlanok voltak
Az új "fekete halál" képernyő ugyan kevesebb információt tartalmaz, mint a kék halál - az eltűnt információk azonban az átlagfelhasználók számára amúgy is használhatatlanok voltak

Mivel egyébként a Microsoft jellemzően a felhasználói felületet dolgozza át legutoljára új operációs rendszereiben - jellemzően közvetlenül azok első bétájának elkészítése előtt -, ezért az új design megjelenése is azt sejteti, hogy Redmond viszonylag jól halad a munkálatokkal, és őszre akár már a Windows 8 első külső tesztelők által is elérhető előzetesének kiadására is számíthatunk.

Az ugyanakkor még kérdéses, hogy ez a Windows 8 táblagépekre szánt speciális kiadása, vagy az operációs rendszer asztali felhasználásra szánt változata lesz -e. A korábbiak alapján jelenleg úgy tűnik, hogy Redmond először előbbi - vélhetően szűkített funkciókészletet kínáló - változattal készült majd el, és a klasszikus, PC-s felhasználásra szánt Windows 8 csak némileg később jelenik majd meg.

Forrás: http://pcforum.hu





Hozzászólás   

Hozzászólás hozzáadása

Megosztás panel

Megosztás:
URL:
BBcode:
HTML:
Like:

Facebook

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ma ők jártak itt:

Legújabb tagunk:
davidlazok06
Ő 2024.03.24 Vasárnap-kor regisztrált
Üdvözöljük!
Felhasználók száma: 7156

Szavazás

Hogy tetszik az új design?

Reklám